Gode råd til den bedste ankertekst

Ankertekster

Indholdsfortegnelse

Når der skal skrives indlæg til linkbuilding, er det vigtigt at der er styr på ens ankertekster. Det skal gøres korrekt, for at opnå det bedste udbytte og mest muligt linkjuice. I dette indlæg kan du blive klogere på, hvordan du skriver de bedste ankertekster.

Hvad er en ankertekst?

En ankertekst (på engelsk anchor text) er det klikbare tekststykke, som der er opsat et link på. Det kan både være et ord eller flere ord. Som regel er ankerteksten markeret med blå for at signalere, der er opsat et link på teksten. Ankerteksten giver den besøgende en idé om, hvad linket fører ind til. Udover at den besøgende kan klikke sig videre til en ny side, bruger Google også ankerteksten, som en identifikation på, hvad den linkede side omhandler.

Skab et helhedsindtryk på dine ankertekster

Før i tiden var det nemmere at bruge optimerede ankertekster, da man blot skulle bruge ens søgeord som ankertekst. Det er også kaldt et exact match. Hvis du eksempelvis skulle linke ind til din hjemmeside, som solgte sportsudstyr, så var din ankertekst ”sportsudstyr” hver gang. Dette har Google i de senere år slået ned på med nye algoritmer for at undgå linkspam. I dag handler det mere om at skabe et helhedsindtryk med dine ankertekster, så der bliver varieret med de forskellige typer ankerteskter.

Typer af ankertekster

Når vi snakker ankertekster, skelnes der som udgangspunkt mellem syv typer af ankertekster:

  • Exact match. Det direkte søgeord eller søgefrase, som du vil findes på.
  • Phrase match. Her indgår søgeordet/søgefrasen med den omkringstående tekst.
  • Branded. Navnet på din virksomhed.
  • Generisk tekst. Som ”læs mere” eller ”klik her”.
  • Naked URL. Direkte link til din webadresse.
  • Semantisk søgeord. Der bruges et synonym eller nærbeslægtet ord.
  • Forfatter. Navnet på forfatteren bruges.

Nøgleordet for gode ankertekster er variation. Det er det samlede indtryk, som er afgørende for at opnå den bedste linkjuice. Målet med linkbuilding indsatsen er, at det skal se varieret og naturligt ud. På den måde når du de bedste resultater!