Hvad er PBN links – og virker det?

Indholdsfortegnelse

For at besvare det helt kort, så ja det virker. PBN er en forkortelse for Private Blog Networks, og betyder kort fortalt, at et eller flere domæner har den samme ejer, og at disse domæner bruges til at lave linkbuilding til dine hjemmesider.

Den væsentlige forskel på links fra PBN og ”almindelige” links er, at der i PBN linkbuilding primært vil være fokus på at generere udgående links til andre hjemmesider. Der er ikke som sådan fokus på at skabe relevant indhold til den enkelte læser. Derfor ses det desværre også, at rigtig mange der har et PBN netværk, har tekster af en rigtig dårlig kvalitet.

Hos Infili har vi en anden tilgang til dette. Vi forsøger ikke at skjule, at det er PBN Linkbuilding, vi tilbyder. Vi forsøger nemlig at skabe nogle sunde hjemmesider med gode linkprofiler. Derfor laver vi også meget linkbuilding til alle vores sider. Vi benytter stort set kun eksterne sider, som ikke er eget af os, når vi arbejder med linkbuilding på siderne. Derfor vedligeholder vi vores hjemmesider ved at købe gode links hver måned, og på den måde opretholde en luksuriøs vedligeholdelse, som stort set ingen andre gør.

Og så bruger vi vores hjemmesider til egne projekter – det må give noget anerkendelse!

Hvorfor linkbuilder og vedligeholder vi vores egne sider?

Det gør vi ganske enkelt fordi, vi ønsker at kunne tilbyde vores kunder de bedste rammer for at skabe gode resultater med linkbuilding. På grund af vores kontinuerlige arbejde med vedligeholdelse og linkbuilding til vores hjemmesider, så sikrer vi at domænerne ikke opbruger alt linkjuice. Selvom det er en stor opgave at linkbuilde og vedligeholde så mange domæner, så gør vi det glædeligt, så vores kunder kan opnå gode resultater. Vi skriver en masse tekster, når vi linkbuilder ind til alle vores hjemmesider. Det kan vi gøre, fordi vi har et godt team bestående af dygtige tekstforfattere. Og det gavner også dig! For hver gang vi får et nyt link til en af vores sider, som du har et link fra – så modtager din hjemmeside automatisk ekstra link eliksir.

PBN er noget der splitter vandene i marketingverden. Nogle synes det er en rigtig god idé, og så er der nogen som synes, at det er bedre at købe sig til et link fra TV2, EB eller Information. Det kan også være en god idé, men på disse sider kan et annoncørbetalt link koste mellem 10-20.000 kr. Hos os har du omvendt mulighed for at vælge en pakke, som matcher dit behov og budget, så du ikke bruger alle marketingkroner på ét link.

Skal man KUN bruge links fra PBN?

Nej, det skal du ikke. Du skal ikke lægge alle dine æg i en kurv, og kun benytte en strategi i din linkbuilding. Det er op til Google, hvad der virker, og hvad der ikke virker. PBN har dog virket i mange år, og det gør det stadig. Alle vores sider er også indekseret af Google. Det er også rigtig god indikator. Det ville ikke ske, hvis Google mente siderne var i lav kvalitet.

Den bedste måde du kan arbejde med linkbuilding er, hvis du varierer dine links. Det er helt fint at bruge PBN links som den bærende del af ens linkprofil, men det er vigtigt også at skaffe andre links. Spørg eventuelt samarbejdspartnere eller leverandører om et link. Og ellers handler det om at gøre dig fortjent til links, så du får det der bliver kaldt ”Earned Links.” Det er de bedste og mest eftertragtede links. Det kræver du skaber værdifuldt indhold, som andre finder relevant at linke ind til.